Ердоган отново нарече фашисти управляващите в Берлин, бесен заради свастики по джамии

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече германските управляващи „фашисти“ заради това, че толерират рисуването на свастики на джамиите в Германия, пише в неделя Daily Sabah, цитиран от "Фокус.

„Те наричат държавния глава на Турция „диктатор“, но когато ние ги наричаме фашисти поради основателни причини, германските власти се обиждат“, заяви Ердоган.

Освен това той подчерта, че Германия не продава оръжия на Турция, която е съюзник от НАТО, но продава оръжия на терористични групировки.

Междувременно германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че агресивната риторика на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по адрес на германските власти усложнява интеграцията на мюсюлманите в обществото на европейската държава.

„Риториката на Ердоган за кратко време руши това, което бе постигнато в течение на години в Германия по отношение на интеграцията“, заяви Шойбле, отбелязвайки, че изказванията на президента „предизвикват недоумение“.

„Поправянето на нанесените щети ще отнеме години“, добави министърът.

Същевременно Шойбле призова пристигащите в Германия мигранти по-активно да се интегрират в обществото.

„Трябва да кажем на тези хора, че ако искат да останат тук задълго, то в техен интерес е да се почувстват част от обществото и да станат немци“, посочи той.

Информация на Епицентър.бг

Назад

Top