Бизнесменът Гинчо Гинчев пое общинското ръководство на АБВ в Стара Загора

Бизнесменът Гинчо Гинчев пое общинското ръководство на АБВ в Стара Загора. Това стана по време на конференция, проведена на 16.12.2017 г. Гост на събитието бе Румен Петков - член на ИБ на Алтернатива за българско възраждане.

Пред гостите и делегатите на конференцията областният председател на  АБВ за Стара Загора, проф. Михни Люцканов, очерта обществено-политическата ситуация в страната след последните извънредни парламентарни  избори и произтичащите от това задачи, които има да решава АБВ, като постави акцентите на регионално ниво.

Румен Петков изрази становището на централното ръководство по отношение на случващото се у нас, като обърна особено внимание на  възможностите, които съществуват пред регионалните структури и в частност пред общинското и областното ръководства в Стара Загора. Той наблегна на необходимостта общинската и областната организации да застанат в основата на събитията в града и региона, с които ярко и запомнящо да се отбележи наближаващата 140-та годишнина от Освобождението на  България. Петков подчерта заслугата на гражданството на Стара Загора, дало хиляди жертви по време на битката за града. „ПП АБВ трябва да стане инициатор на действия не само с регионално, защо не и с национално значение, по повод на тази годишнина“, подчерта Петков. По думите му още възможности за инициативи и активности в региона има и  по отношение на енергетиката, образованието, регионалните политики.

В развилата се дискусия участниците в конференцията изразиха мнение, че пред АБВ наистина съществуват много възможности тя да покаже на българското общество, че не е елитарен клуб на лявоориентирани интелектуалци, а перспективна политическа формация с много остра социална чувствителност и най-вече с работещи идеи за промени, които  реално да направят живота на хората по-добър. Нужна е смелост, повече настъпателност и активно заявяване на висок глас на позициите на партията, както по вътрешните проблеми, така и по отношение на външната политика на България и особено по отношение на партньорството ни с Русия.

На мястото на оттеглилия се досегашен общински председател инж. Камен Йорданов конференцията избра Гинчо Гинчев – личност, позната на заралии с активната си гражданска позиция. Негови заместници станаха д-р Живко Желязков и Даниела Николова. На мястото на покойния д-р Евгений Желев  за член на Общинския съвет на ПП АБВ-Стара Загора беше избран д-р Койчо Коев, преподавател в Тракийския университет.

Назад

Top