Константин Проданов в Ямбол: Да принудим управляващите да преосмислят данъчната политика на страната, която ощетява най-бедните хора в България

Десет години след въвеждането на плоския данък без необлагаем минимум, равносметката не е в полза на тази система. За разлика от всички останали страни в ЕС, у нас най-голяма част от приходите от налози идват от косвени данъци като тези върху потреблението, а това товари най-много най-бедните слоеве на населението. Това заяви пред делегатите на областната конференция на АБВ в Ямбол председателят на партията Константин Проданов. Той оцени ямболската организация като една от най-добрите в страната и дискутира с членовете и симпатизантите на политическата сила идеите на гражданска инициатива "Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци", зад която Алтернатива за българско възраждане твърдо застава и подкрепя.

„Тази инициатива си поставя за цел да окаже натиск, да принуди управляващите да преосмислят данъчната политика в момента и на първо място - да въведат необлагаем минимум върху доходите на физическите лица, както почти навсякъде по света. Вторият елемент на инициативата е да се въведат по-ниски ДДС ставки за базисни храни и медикаменти, за водата, както и за учебниците. Все стоки от първа необходимост, свързани с насъщните нужди на обикновения човек“, посочи той.

Проданов допълни, че онлайн подписката вече е започнала да набира активна подкрепа. По думите му до броени дни ще стартира и кампания по места в различни региони на страната, по време на която подписи ще се събират и на хартиен носител, а целите на инициативата ще бъдат представяни директно на гражданите от доброволци, подкрепящи кампанията.

По време на областната конференция на АБВ в Ямбол бяха събрани над 60 подписа в подкрепа на предложението за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите и диференцирана данъчна ставка за стоки и продукти от първа необходимост.

 

 

 

Назад

Top