Културологът Пламена Пламенова поведе столичните младежи на АБВ

Пламена Пламенова бе избрана за лидер на столичната младежка организация на Алтернатива за българско възраждане. Номинацията й бе одобрена с пълно мнозинство от делегатите на форума, пред които тя заяви, че ще заложи на активността.

„Във време, когато младите хора са апатични, когато бягат в чужбина, ние сме направили своя избор да останем тук и да работим за изграждането на политика в полза на обществото и страната ни. Ще участваме активно в подготовката и реализацията на мероприятия, посветени на отбелязването на 140 годишнината от Освобождението на България – на местно, национално и международно ниво. Ще започнем работа с българските общности извън територията на родината, с акцент върху пограничните райони около София област. Предвиждаме серия от инициативи за стимулиране на физическата активност и здравословния начин на живот сред младите хора. АБВ – Младежи София  ще се включи  със серия от вече подготвени инициативи и в  културния живот на столицата“, посочи тя.

Думите й подкрепи председателят на Националната младежката организация на Алтернатива за българско възраждане Любомира Ганчева. „Аз виждам АБВ-Младежи и най-вече АБВ-Младежи София в непрекъсната кампания, като един щаб от млади и ентусиазирани хора. Трябва да живеем с пулса на времето, с проблемите не само на национално ниво, но и с проблемите на всяка община. Да бъдем гъвкави и активни в предлагане на политики и решения по наболели проблеми на национално и регионално ниво, да бъдем смели в действията си, да излезем между хората, обяснявайки им политиката на АБВ като опозиционна партия“.

Пламена Пламенова е родена през 1988 г. в гр. София. Към момента е докторант към катедра „Културология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и млад учен към БАН. Завършила е магистратура „политология“ в Брюкселския свободен университет (ULB). Ръководи фондация, ангажирана с въпросите на културното наследство.

Назад

Top