Ръководството на АБВ дари книги на регионалната библиотека „Гео Милев“ в град Монтана

Емблематични издания на съвременни български автори дариха представители на АБВ на регионалната библиотека „Гео Милев“  в град Монтана. На институцията бе предоставен и екземпляр от специалния патриотичен календар, който младежката организация на партията изготви в началото на годината. Дарението е част от инициативата на партията за възраждане на библиотечната и читалищната дейност в България. Разговор с ръководството на библиотеката  проведоха председателят на АБВ Румен Петков, лидерът на АБВ – Младежи Пламена Заячка, председателят на АБВ – Монтана д-р Емил Константинов и председателят на гражданския съвет на АБВ проф. Любомир Халачев, който предостави на институцията екземпляри от своя албум „Духът и бита на българина 1850-1950“ и специално издание на филма „Бойните маршове на България“.

По време на разговорите двете страни отбелязаха значението на краеведството и планираха съвместни действия по повод отбелязването на предстоящата 90-годишнина от рождението на Йордан Радичков.

По-късно през деня представителите на АБВ поднесоха цветя пред паметника на Игнат Попов, който е първият кмет на гр. Фердинанд,  днешна Монтана.

Назад

Top