Ръководството на АБВ обсъди с Ахмед Ал Рахвани - отговорник по външната политика на управляващата партия на Ливан „Движение за бъдеще“, задълбочаването на отношенията между България и арабската държава

Ръководството на АБВ проведе среща с Ахмед Ал Рахвани - отговорник по външната политика на управляващата партия на Ливан „Движение за бъдеще“. По време на разговора, на който присъства и съветника на Алтернатива за българско възраждане по въпросите на Арабския свят Анастас Терзобалиев, бяха обсъдени възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Ливанската република в областта на икономиката, образованието, културата и туризма.

Разгледани бяха и опциите за цялостното задълбочаване на отношенията между АБВ и ливанската ПП „Движение за бъдеще“, както и поставяне на начало на сътрудничество и партньорство между младежките организации на двете партии.

В средата на месец ноември ще бъде проведен българо-ливански бизнес форум, на който ще се очаква да присъстват министър-председателят на Ливанската република Саад Харири и премиерът на България Бойко Борисов.

Назад

Top