Ръководството на ПП АБВ обсъди с посланика на Катар в България Н. Пр. Рашид Бин Али ал Хатер отношенията между двете държави

На снимката: Анастас Терзобалиев - съветник по въпросите за Арабския свят към ПП АБВ, Румен Петков - председател на ПП АБВ, Н. Пр. Рашид Бин Али ал Хатер, посланик на Катар в България, доц. Георги Кючуков - член на ИБ на АБВ и отговорник по въпросите на м

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и членът на ИБ на партията и отговорник по въпросите на международните отношения доц. Георги Кючуков проведоха среща с Н. Пр. Рашид Бин Али ал Хатер, посланик на Катар в България, която бе организирана от съветника по въпросите за Арабския свят към Алтернатива за българско възраждане Анастас Терзобалиев.

По време на разговора бяха обсъдени перспективите и възможностите за общи инвестиционни проекти. Н. Пр. Рашид Бин Али ал Хатер предложи съдействие за представяне на наши бизнес проекти пред катарските държавни органи и обеща съдействие за тяхното осъществяване. В тази връзка бяха обсъдени и мерките, които биха улеснили посещението на катарски граждани в България и възможностите им за участие в съвместни бизнес проекти.

Посланик Рашид Бин Али ал Хатер изрази изключително добри лични впечатления и задоволство от българските курорти и предлаганите в тях услуги. В рамките на срещата двете страни обсъдиха възможностите за увеличаване броя на катарските туристи у нас.

Посланикът на Катар прояви интерес към възможността наши висши учебни заведения да обучават катарски студенти. Постигната беше договорка за посещение на представители на посолството на Катар в различни ВУЗ-ове с оглед запознаване с програмите и възможностите за обучение в тях. Между двете страни беше обсъдена и възможността за взаимен обмен на специалисти в различни области.

  

 

 

Назад

Top