Румен Петков: Случаят „Хашоги“ е очеваден пример за демокрация на двойните стандарти

Издигането на двойния стандарт в култ в Европа и САЩ става все по-брутално и осезателно. Едни държави се наказват сурово без никакви доказателства, какъвто бе случая „Скрипал“, а други биват стимулирани при ясни доказателства за извършените от тях зверства, на каквото сме свидетели при случая „Хашоги“. Това се посочва в позиция на председателя на ПП АБВ Румен Петков. По думите му, подобна ситуация води до потресаващия извод, че ако искаш да си „истински“ демократ в съвременния свят, нямаш друг избор, освен да отстояваш абсурдни позиции, като тези, посочени по-долу:

 

„Ние, „истинските“ демократи, разкрихме двете версии за убийството на журналиста Хашоги. Версия номер едно (версията на Великобритания) гласи, че това престъпление е извършено от двама руски офицери под прякото ръководство на Владимир Путин, като британските служби разполагат със снимки на най-малко два възможни варианта. В първия Путин присъства лично в мисията на арабската държава, както и лично ръководи операцията. И вариант две, в който Путин е на две преки от там. Снимковият материал е подготвен и ще бъде на разположение на демократичната преса.

Версия номер две (версията на САЩ) гласи – самоубийство на журналиста.

За това ние „истинските“ демократи издигаме високо глас и заявяваме - долу ръцете от хората, които не считат, че 410 милиарда долара не могат да подменят един човешки живот. Долу ръцете от всички, които искат да търгуват с убийци, и за които свободата на словото няма никаква стойност. Долу ръцете и от Димитър Абаджиев, който легитимира българската демокрация с присъствието си на икономическия форум в Саудитска Арабия.

Ние, „истинските“ демократи, заставаме зад волята за това, пролятата кръв и отнемането на човешки живот да са нищо, в сравнение с парите, а човешкото достойнство да няма значение на фона на финансовите договори. Сега е време тази евроатлантическа ориентация, за която масово и от години говорим, да бъде разгърната срещу всички журналисти, които си позволяват да навдигнат и най-малък глас в защита на свободата на словото и в защита на човешкия живот.

Затова да живее нашата „демокрация“ и долу ръцете от всички убийци и тези, които легитимират зверските режими по света“.

 

Според Петков ако Европа и САЩ не реагират подобаващо на това доказано,  зверско и безскрупулно убийство на журналиста Хашоги, ще бъде окончателно доказано, че  написаното по-горе и засега в кавички, всъщност лежи в основите на „демокрацията“ на едни от уж водещите по този принцип държави в света.

 

Назад

Top