Румен Петков в Перник: Ще настояваме МОСВ да гарантира, че новата инвестиция в "Топлофикация - Перник" АД няма да замърсява въздуха в града

Политическа партия АБВ ще настоява от Министерството на околната среда и водите да гарантират, че инвестиционното намерение на „Топлофикация – Перник“ АД, няма да бъде опасно за перничани и въздухът няма да се замърсява във вредни  за здравето на хората стойности. Това каза на пресконференция в Перник лидерът на ПП АБВ Румен Петков. Той напомни, че официално Перник е сред трите града в страната с най-замърсен въздух и затова хората са толкова чувствителни по всяка тема, касаеща  чистотата му.

Такова инвестиционно намерение за изгаряне на отпадъци има и за „Стомана”и поради тази причина от МОСВ трябва да изразят ясно позицията си,както за опазване на околната среда,така и за здравето на жителите на града и региона, категорични са от АБВ.

От партията изразиха учудването си, че за разлика от много градове в страната, където вече е реализиран водния цикъл, тук нещата са в застой. От това според представителите на политическата сила  не печели никой, най-малко хората. „Отговорността трябва да се носи от общинската и областната управа“, посочи лидерът на ПП АБВ Румен Петков. 

 

 

Назад

Top