Пламена Заячка: Отлагането на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС е последната възможност на страната ни да защити българския национален интерес

Facebook Twitter

Договорът за добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония не защитава българската история и българския национален интерес. Това заяви на пресконференция в Плевен лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка днес, когато Българската православна църква отбелязва деня на Свети дух – ден на южната ни съседка и ден, в които се почитат душите на мъртвите и хилядите загинали в борбите за национално обединение. Тя подчерта голямата морална отговорност на българите – да почитаме и да не предаваме техния завет.

Пламена Заячка коментира, че Договорът за добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония има по-скоро пожелателен характер, но не и реална тежест.

„Виждаме, че македонизмът продължава, виждаме настъпателната политика на Северна Македония. Нито една друга партия не се ангажира с въпроса за отношенията ни с южната ни съседка, даже напротив – тезата е, че приоритет на България е присъединяването на Северна Македония в ЕС и НАТО. Това може да е приоритет на Северна Македония, но не и на България. Нашият приоритет е да защитим историята си и националния интерес“.

Заячка посочи, че отлагането на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС е последната възможност на страната ни и правителството да вземе мерки да защити българския национален интерес.

Публикувано на 17.06.2019 г.    

Последни публикации

АБВ България

АБВ представи листата и програмата си за Елин Пелин

АБВ България

Водачът на листата за общински съветници на ПП АБВ в Община Тунджа Здравко Златаров пред „Фокус“ : Основен проблем, по който ще работим, е преодоляване на обезлюдяването на селата

АБВ България

Румен Петков се срещна с посланика на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Закия Ел Мидауи

АБВ България

Любомира Ганчева: Дайте шанс за промяна на град Пловдив!

АБВ България

Сбогом, Тошко...


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни