Борисов, престани с вулгарния популизъм и двойните стандарти

Facebook Twitter

Обявеното вчера от министър-председателя Борисов решение да стимулира с 1000 лева лекарите, които са на първа линия, е поредната стъпка в една много усложнена за обществото ситуация, неясна социално икономическа картина и перспективи, но преди всичко стъпка, която създава напрежение между различните професионални групи.

Възниква въпросът - какво правим с граничните полицаи, които посрещат хиляди граждани, български и от чужбина, на ГКПП-тата?  Какво правим с полицаите в държавата, които ежедневно контактуват с десетки хора, потенциални носители на вируса? Какво правим с военните, които служат на отечеството, в това число и по границите в момента? Какво правим със социалните работници, които всеки ден общуват със стотици хора, изпълнявайки своите задължения. И всички тези контакти носят в себе си потенциална заплаха, която е гарантирана, разбира се, и за нашите лекари, пред които изразявам преклонението си за техния професионален и човешки дух и в днешните дни на огромно изпитание.

Когато се обявяват такъв тип решения, без анализ, рискуваме да има негативна обществена реакция и тя вече е факт. Включително, част от лекарите се почувстваха погнусени и омерзени и обявиха, че не желаят подобен тип подаяние.

Политиката на АБВ за междуинституционален диалог вече доби своите реализации чрез диалога между президента, премиера и председателя на Щаба. Но това трябва да има своето продължение с решения, които се предхождат от сериозен анализ, оценка на риска и оценка на перспективите, а не популистки действия на парче, които затвърждават впечатлението за пълен провал на правителството и за липса на каквато и да е способност да се води управленска политика, отговаряща на интересите на обществото и държавата.

Стига, Борисов.

Публикувано на 16.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас

АБВ България

Румен Петков: Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам

АБВ България

Пламена Заячка: ПП АБВ предлага Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба

АБВ България

Румен Петков и Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

МЕХАНИЗМЪТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПРОВЕРКА ОСТАВА – НОВ УДАР ПО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни