ПП АБВ декларира: Почтените ни лекари не заслужават законодателна обида

Facebook Twitter

ПП АБВ продължава да настоява за сериозни законодателни решения, свързани с драматичната криза, породена от коронавируса и неговото нашествие. Извънредното законодателство, което се приема в момента, буди много въпроси, част от него е откровено спекулативно и унижаващо отделни съсловия. Най-ярък е примерът със законодателното решение за лекарите, които отказват да изпълнят определени дейности – 1 година пробация и 1000 лева глоба.

Това е унизително за лекарското съсловие и всъщност е политика на унижение на лекарите от  страна на ГЕРБ с десетгодишни традиции (започваме от случая в Горна Оряховица. Лекарското съсловие имам достатъчно свои инструменти и на първо място етична комисия, която има далеч по-сериозни правомощия. Лекарите не заслужават тази обида, а напротив, подкрепа и то която няма вулгарните измерения на 1000 лева на калпак. Българските лекари заслужават обществената подкрепа, която получават всяка вечер от гражданите с техните аплодисменти за честта, доблестта и професионализма си.

Държавният глава трябва да предупреди час по-скоро, че ако това бъде прието, ще наложи вето, за да не бъде обвиняван после, че бави извънредното законодателство. Извънредният закон трябва да бъде изтеглен и подложен на сериозна дискусия, на първо място от университетските преподаватели, Съюза на юристите, за да не приемем закон, от който после ще страдат отделни професионални и социални групи и обществото и държавността ни, като цяло.

Публикувано на 18.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ ще се обърне към еврокомисаря по ценностите и прозрачността Вера Юрова с много силно безпокойство за отношението на министър-председателя към българските журналисти и гражданите

АБВ България

ПП АБВ изпрати писмо до МС и министъра на енергетиката с настояване ядрената енергетика да бъде включена в Зелената сделка на ЕС

АБВ България

Любомира Ганчева: Референдумът в Руската федерация беше урок по демокрация и организираност

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Превръщането на храм "Света София" в действаща джамия ще бъде културна катастрофа

АБВ България

Румен Петков: Условията, при които ще се обучават нашите пилоти в САЩ, са унизителни


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни