Петър Първанов, АБВ-Перник: В условия на пандемия, Перник е в смог от горене на боклук

Facebook Twitter

Съсредоточени само в кризата с корона вируса, не обръщаме внимание на няколко други проблема в Перник.

Пореден ден гражданите му са принудени да дишат мръсния въздух над града. Във време на пандемия докато държавата предприема множество ограничителни мерки против разпространяването на COVID-19, перничани са без нормално водоподаване, а въздухът е силно замърсен от местния ТЕЦ.

В продължение на дни всяка вечер във въздуха в града се усеща миризма на изгоряло, а над ТЕЦ-а се вижда тъмен смог. Мръсният въздух е едно от нещата, които допълнително влошават здравето на хората. А е и доказано, че там, където има мръсен въздух, вирусите се разнасят по-лесно. 

Може би в момент, в който усилията на държавата и институциите са съсредоточени в друга насока и боклукът и горенето му са на заден план, много от ТЕЦ-овете в страната, не само в Перник, се възползват и горят  огромни количества боклук. Най-засегнатите органи - белите дробове, са подложени на най-голямо натоварване, което допълнително затруднява дишането.

Призоваваме институциите, най-вече РИОСВ, да предприемат съответните мерки за проверка на всички ТЕЦ-ове на територията на страната, които са на твърдо гориво.

 

Публикувано на 21.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ ще се обърне към еврокомисаря по ценностите и прозрачността Вера Юрова с много силно безпокойство за отношението на министър-председателя към българските журналисти и гражданите

АБВ България

ПП АБВ изпрати писмо до МС и министъра на енергетиката с настояване ядрената енергетика да бъде включена в Зелената сделка на ЕС

АБВ България

Любомира Ганчева: Референдумът в Руската федерация беше урок по демокрация и организираност

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Превръщането на храм "Света София" в действаща джамия ще бъде културна катастрофа

АБВ България

Румен Петков: Условията, при които ще се обучават нашите пилоти в САЩ, са унизителни


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни