ПП АБВ с конкретни въпроси към премиера за водата на Перник

Facebook Twitter

На сайта на ВиК Перник излезе информация, че от няколко дни се подава вода от София. Заедно с това излизат и няколко въпроса - как без договор между Софийска вода и ВиК-Перник се осъществява това, като не е уточнена цената на тази вода, и как шефът на ВиК-Перник обяснява, че цената на водата я определя КЕВР, като цената се предлага от него и се утвърждава от КЕВР. Другото нещо, което е под въпрос - как така се пусна в експлоатация водопроводът, без да са взети проби на водата от РЗИ и да са одобрени качествата на водата. Което е задължително условие за всеки нов водопровод. Който го е пускал в експлоатация, знае това. Като се има предвид, че микробиологичният анализ не е от днес за утре. И въпросът е дали в момента се експлоатира така гръмко рекламирания водопровод от София за 27 млн. лв. и не беше ли пиар акция да се успокоят гражданите във връзка с извънредното положение?

АБВ отправя призив към министър-председателя за достъп до обществена информация – да отговори на всички въпроси, които отправя на вниманието на обществото, защото подобен род спекулации само ерозират доверието в институциите.

Публикувано на 28.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас

АБВ България

Румен Петков: Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам

АБВ България

Пламена Заячка: ПП АБВ предлага Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба

АБВ България

Румен Петков и Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

МЕХАНИЗМЪТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПРОВЕРКА ОСТАВА – НОВ УДАР ПО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни