Емил Кало: Управленска немощ в условия на криза поражда само хаос и паника

Facebook Twitter

Управленската немощ, породена от тоталната липса дори на елементарни знания и практически умения за управление на социални поцеси в криза, не може да породи нищо друго освен хаос и паника.

Първото, което очебийно изпъква пред системно объркваното общество, е лутането при опитите да се събере адекватна информация за ситуацията. А именно това е отправната точка, базата за всички понататъшни действия. „Голямата“ новина за осигурени 1000 (хиляда) теста звучи нелепо ( на фона напр. На Италия – 24 000 дневно, Германия – общо над 130 000)

Второто, което е следствие от първото и е също толкова очебийно, е чисто ре-активното поведение, след като всички познати практики и здравият разум изискват про-активно такова.

Трето. Проактивното поведение в условията на криза безусловно изисква наличие на стратегия. И ако тук крайната цел е априорно ясна – минимизиране, клонящо към нула на броя на заразените, то още в първия ден на извънредното положение трябваше да бъдат разписани ясни и достъпни процедури, каквито и до ден днешен няма ако не броим „стойте си у дома“ и „мийте си ръцете“. И всичко това, при наличие на 4 (четири) властови източника.

Четвърто. При наличието на първите три, постояването на матрицата „последствия – мерки“  би предотвратило лутането и малкоефективното подскачане от проблем на проблем.

Публикувано на 28.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас

АБВ България

Румен Петков: Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам

АБВ България

Пламена Заячка: ПП АБВ предлага Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба

АБВ България

Румен Петков и Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

МЕХАНИЗМЪТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПРОВЕРКА ОСТАВА – НОВ УДАР ПО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни