АБВ-МЛАДЕЖИ ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ОТМЯНА НА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ

Facebook Twitter

Още през 2018-та година от трибуната на Европейския парламент АБВ-Младежи настояхме за сваляне на санкциите, защото рестрикционните мерки силно ощетяват държавите и са вредни за международните отношения. От тях страдат народите и бизнесът, не правителствата. Дългогодишна и последователна наша позиция е, че санкциите са не само неработещи, но и вредни.

По време на пандемия санкциите вече не са просто вредни, а смъртоносни!
Вярваме, че всеки трябва да има равен шанс за живот. В докладите относно правата на човека многократно се подчертава негативното въздействие на санкциите, които възпрепятстват достъпа до основни лекарства и оборудване, като например респиратори и предпазни средства за здравните работници.

Неслучайно с напредването на пандемията COVID-19 върховният комисар на ООН по правата на човека призова за отхвърляне на санкциите. Видно е също, че обратно на очакванията, именно санкционираните държави са съпричастни и помагат на редица страни, не само на Италия, докато санкциониращите поставят политическите сметки пред човешките животи!

Все повече държави отхвърлят опитите за интернационализиране на репресивните мерки. Това се потвърждава и от провелото се 27-мо гласуване в ООН за сваляне на санкциите и икономическата блокада на Куба, в което 188 държави заявиха подкрепата си и показаха, че вече не одобряват резолюции „За нарушаване на правата на човека…“. Тези права са още по-крехки в днешната ситуация.

         Пандемията показа, че сега е време за солидарност и сътрудничество. В тази връзка АБВ-Младежи отново напомняме и настояваме:

  1. Българското правителство да настоява в структурите, в които участва в ЕС за обща европейска позиция за незабавно отхвърляне на икономическите санкции, което ще даде възможност на държавите да си сътрудничат в общата битка срещу коронавируса.
  2. Българските представители в ООН да подкрепят призива на върховния комисар по правата на човека в ООН, както и този на Русия, Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, Северна Корея, Венецуела за отхвърляне на санкциите, което ще даде възможност на здравните им системи да се борят с COVID-19 и да ограничат разпространението му.                                         

                                                                     

                                                                                                                    ИС на АБВ-Младежи

Публикувано на 30.03.2020 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас

АБВ България

Румен Петков: Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам

АБВ България

Пламена Заячка: ПП АБВ предлага Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба

АБВ България

Румен Петков и Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

МЕХАНИЗМЪТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПРОВЕРКА ОСТАВА – НОВ УДАР ПО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни